$ 1.200 US Stimulus Check is nu bijna $ 3.000 waard indien geïnvesteerd in Bitcoin

De stimuleringscheque van $ 1200 die aan Amerikaanse burgers werd uitgereikt als middel om te helpen tegen de COVID-19-pandemie, zou nu bijna $ 3000 waard zijn als hij in BTC zou worden geïnvesteerd.

Het is ongeveer zeven maanden geleden dat de Amerikaanse regering de eerste stimuleringscheques ter waarde van $ 1.200 naar veel burgers stuurde. Interessant is dat dat bedrag nu bijna $ 3.000 waard zou zijn als het in Bitcoin Trader zou worden geïnvesteerd, aangezien de activaprijs sindsdien aanzienlijk is gestegen, in tegenstelling tot de dollar.

Stimulus Checks: The History

Wereldregeringen werden verrast toen de COVID-19-pandemie eerder dit jaar uitbrak. Een van de eerste opdrachten in het zakendoen was het overnemen van het gewone leven zoals we dat kenden. Landelijke lockdowns begonnen wereldwijd plaats te vinden. De straten werden leeg terwijl de mensen in hun huizen bleven.

Het is nog steeds de vraag of deze extreme maatregelen maanden later een echt positief effect hadden op de verspreiding van het virus. Een ding is echter zeker dat het echte gevolgen had voor de banen van veel mensen, en natuurlijk voor hun financiën.

De machtigste economieën reageerden met zogenaamde stimuleringspakketten. Ze werken als belastingverlagingen en prikkels om financiële crisis te voorkomen, terwijl ze de broodnodige contanten verstrekken aan worstelende burgers.

Het grootste land ter wereld, gemeten naar het nominale bbp, leidde de aanklacht met enorme pakketovereenkomsten ter waarde van triljoenen dollars. Elke volwassene die in de VS minder dan $ 75.000 per jaar verdiende, had recht op een cheque ter waarde van $ 1.200. De eerste van dergelijke cheques werden half april verstuurd .

$ 1.200 in BTC in april met een waarde van bijna $ 3.000 vandaag

Hoewel de meeste rapporten toentertijd aangaven dat mensen hun onlangs verkregen dollars gebruikten voor voedsel en huur, is het dwingend om te controleren wat er zou zijn gebeurd als ze daadwerkelijk in bitcoin waren geïnvesteerd. Immers, de grootste in de VS gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase zag in die tijd een aanzienlijke stijging van het aantal stortingen ter waarde van precies $ 1.200.

De immer creatieve cryptocurrency-gemeenschap heeft een Twitter-profiel opgezet om te volgen hoe de hypothetische investering in BTC presteert. Het houdt bij hoeveel de $ 1.200 waard zou zijn geweest als dat geld op 15 april in bitcoin was gestopt.

Op dat moment handelde de primaire cryptocurrency tussen $ 6.600 en $ 6.800. Dus als iemand inderdaad $ 1.200 had geruild voor BTC voor $ 6.600, zou hij iets meer dan 0,18 bitcoins hebben gekregen. Tegenwoordig wordt het actief verhandeld rond $ 16.000. Als zodanig zou datzelfde bedrag van 0,18 bitcoins ten noorden van $ 2.900 waard zijn. Dit zou een ROI van 142% betekenen in slechts zeven maanden.

Hoe zit het met USD?

Het is ook de moeite waard om te onderzoeken wat er sindsdien met de dollar is gebeurd. Hoewel BTC in waarde is gestegen, is de reservevaluta van de wereld zelfs gedaald in vergelijking met andere fiat.

De dollar handelde medio april rond 0.920 ten opzichte van de euro, wat dicht bij het jaarlijkse hoogtepunt lag. Het heeft sindsdien 8% verloren en is gedaald tot 0,845.

De USD verloor ook meer dan 6% ten opzichte van het Britse pond en de Chinese yuan. De prominente Amerikaanse econoom Peter Schiff voorspelde een nog slechtere toekomst voor de dollar en zei dat zelfs hyperinflatie niet helemaal buiten beeld is.

Aan de andere kant gelooft de medeoprichter van Gemini, Tyler Winklevoss, dat de bovengenoemde stimuleringspakketten de USD zullen blijven schaden en merkte op dat het een „code om Bitcoin te kopen“ is.