Coinbase Inc. i forberedelse til en børsnotering: Rapport

Coinbase Inc., en av de mest populære cryptocurrency-børsene, skal etter sigende klargjøre en direkte notering på aksjemarkedet, ifølge kilder.

En uavhengig forsker, * Walter Bloomberg, twitret om nyhetene først. Reuters publiserte også en lignende rapport for en stund tilbake, og bekreftet rapportene ytterligere

Dette vil være den første forekomsten av en børs som tilbyr offentlige aksjer i dets selskap. Til nå var gruvevareprodusenter som Bitcoin Future, Canaan og så videre de eneste som var klare for et offentlig aksjetilbud.

Noteringen på børsene vil kreve godkjenning fra SEC (Securities Exchange Commission) i USA. På grunn av mye gransking av cryptocurrency-utvekslingsvirksomhet, er intervensjon fra byråer som New York State Department of Financial Services (NYDFS) også mulig.

Coinbase styrket nylig sitt juridiske team med utnevnelsen av Paul Grewal, tidligere amerikanske sorenskriverdommer, til hovedrettslig ansvarlig

Selskapet tilbyr en rekke institusjonelle tjenester bortsett fra en cryptocurrency-utveksling via Coinbase Pro og Coinbase Custody. Det er angivelig den totale satsingen som støttes frem til 2019 i Coinbase på over 525 millioner dollar, med en verdsettelse av 8 milliarder dollar (i 2018). Selskapet har utvidet voldsomt siden den gang med notering av nye cryptocurrencies og forvaring til fond som Grayscale Trust Fund.