Mensen die Cash-Savings gebruiken om te laden op Bitcoin als bescherming in een wereld met een lage rente.

Er is een enorme hoeveelheid geld beschikbaar en de consumentenbestedingen zijn in een recordtempo verlaagd als gevolg van de lockdown en de Fed-drukwerkzaamheden. Maar nu de rendementen op negatief terrein dalen tot een recordlaagte, zijn spaarders op zoek naar alternatieve opties zoals bitcoin, goud en aandelen.

De 10 jaar durende opbrengst van het schatkistpapier daalde tot een recordlaagte, die volgens de Deutsche bank in 234 jaar niet meer is vertoond.

„De V.S. is door depressies, deflaties, oorlogen, restrictieve goudstandaardregimes, marktcrashes en vele andere belangrijke gebeurtenissen gegaan en nooit eerder hebben we opbrengsten gezien die zo laag waren toen de Founding Fathers het land vormden,“ zei Jim Reid, de belangrijkste kredietstrateeg bij de bank.

In het jaar 2007 was het normaal om een vast rendement van 5% te krijgen bij het uitlenen van je geld aan de Amerikaanse overheid voor tien jaar. Vandaag heb je geluk dat je 0,5% krijgt„, schreef analist Mati Greenspan in zijn dagelijkse nieuwsbrief Quantum Economics.

Nu de rendementen in negatieve zin dalen – als we de inflatie in de komende tien jaar in aanmerking nemen, ga je nog meer verliezen – en de Fed besluit om de rentepercentages vrijwel nul te houden, hebben beleggers geen mogelijkheden meer om zinvolle rendementen te behalen. En daarom is goud en digitaal goud een aantrekkelijke optie.

Daarom gebruiken mensen steeds vaker hun renteverdienende geldbesparingen om bitcoin te laden, vooral nu de volatiele activa opstijgen, aldus Bloomberg.

De coronaviruspandemie is in feite een zegen voor rekeningsaldi – niet alleen lockdowns verminderen de consumentenbestedingen, maar de centrale banken injecteerden ook geld in een recordtempo. De persoonlijke spaarrente in de VS steeg tot een recordhoogte van 32,2 in april, maar daalde tot 19% in juni, nog steeds op een historisch hoog niveau. Bovendien storten klanten tussen maart en juni 16% meer op hun rekeningen dan vorig jaar.

Wat is aantrekkelijk

Maar is het echt de tijd om geld vast te houden als de Amerikaanse dollar zijn waarde blijft verliezen dankzij de Fed die triljoenen dollars drukt en de rente op traditionele veilige voertuigen daalt.

Met een stijging van 58,81% in 2020 ziet Bitcoin Billionaire er zeker aantrekkelijk uit, net als goud, dat met 29% is gestegen, waarmee een nieuw record is gevestigd. De grootste cryptocurrency is eigenlijk het best presterende bezit van de laatste tien jaar.

Een paar maanden geleden kondigde miljardairbelegger Paul Tudor Jones ook aan dat tussen 1% en 2% van zijn vermogen in bitcoin werd aangehouden als bescherming in een laagrentende wereld.

De aandelen die sinds het dieptepunt in maart een hoge vlucht hebben genomen en die tussen 23 maart en 1 juli 1933 hun beste 100-daagse prestaties hebben neergezet, genieten ook de voorkeur van mensen in een dergelijke omgeving.

De Amerikanen hebben op de lange termijn meer vertrouwen in de markt gekregen. Uit een onderzoek van Bankrate bleek dat 28% van de Amerikanen, tegenover 20% vorig jaar, zei dat de aandelenmarkt hun beste keuze was voor investeringen op de lange termijn. Geldbeleggingen bereikten ondertussen hun laagste niveau in acht jaar met 18%.

Bitcoin komt naar uw dichtbijzijnde bank

Terwijl de bitcoin vorige week begon te verzamelen, en vandaag een nieuwe 2020 hoogte raakte, hebben de nationale banken het groene licht van OCC gekregen om de bewaringsdiensten aan te bieden, wat nieuwe deuren kan openen voor de crypto-industrie. Het kan met nationale banken zijn begonnen, maar het zal niet verrassend zijn als de staatsbanken er ook in springen.

„De deur is net geopend voor fondsen, institutionele spelers en beleggingsadviseurs“ om hun relaties uit te breiden naar crypto, vertelde Kari Larsen, partner bij Perkins Coie LLP in New York, aan Bloomberg.

Dit besluit is genomen nadat OCC vragen van verscheidene banken over het houden van digitale activa, bovengenoemde waarnemende Controleur van de Munt Brian Brooks, een vroegere werknemer van de Muntenbasis ontving.

Het besluit van het agentschap om banken toe te staan om bitcoin en crypto te houden is een ,,erkenning dat tientallen miljoenen Amerikanen in deze activa worden geïnvesteerd,“ hij zei op een virtuele conferentie die door de Amerikaanse Vereniging van Banken wordt ontvangen.

Het besluit van de OCC zou het ook gemakkelijker maken voor crypto-bedrijven om met banken te werken, die hen als klanten met een hoog risico beschouwden vanwege de bezorgdheid over het witwassen van geld (AML) en de naleving van de wet op de banksecretaris.