Tidligere amerikansk direktør for cybersikkerhet: Crypto ransomware ‚running wild‘

Ransomware er noe den „gjennomsnittlige amerikaneren“ er bekymret for, sier den tidligere cybersikkerhets-topphunden Chris Krebs

Tidligere Department of Homeland Security offisiell Christopher Krebs etterlyste større statlig tilsyn med kryptovaluta i et intervju i går og sa at anonyme betalinger er en trussel „den gjennomsnittlige amerikaneren er bekymret for.“

I et intervju på Late Night med Bill Maher spurte Maher den tidligere amerikanske Cybersecurity & Infrastructure Security Agency Director om hans tanker om Bitcoin

“Hva kommer til å skje med Bitcoin? Hvor ser du det går? Det er omtrent i ditt område, jeg ser at det bringer ned sivilisasjonen, men kanskje er jeg antiintellektuell, ”sa Maher.

„Kryptovaluta er, slik jeg ser det, en av de eneste aktiveringsfaktorene som har gjort det mulig for nettkriminelle å distribuere en enorm mengde ransomware på tvers av våre statlige og lokale byråer,“ sa Krebs. “Det er de anonyme betalingene, muligheten til å betale anonymt. Og jeg tror det er cybertrusselen som den gjennomsnittlige amerikaneren er opptatt av. ”

Maher bemerket at 1600 skoler har blitt rammet av ransomware (med henvisning til en rapport fra IBM ), og Krebs la til at det også har vært angrep på “sykehus og offentlige etater, jeg mener vi hadde, Baltimore har blitt truffet to ganger, Atlanta, Mecklenburg fylke nord Carolina, 23 fylker i Texas, Louisiana, ble truffet et par ganger. ”

“Og de vil bare ha penger. Dette er ikke noe sofistikert, dette er ikke ideologisk, ”svarte Maher og sammenlignet – forunderlig – ransomware-angrepene med handlingen i filmen Die Hard . (Kort tid etter refererte Krebs feilaktig den fiktive Nakatomi Plaza som „Nakasomi Tower“).

Krebs fortsatte med å advare om at „skurker“ løper vilt hvis det ikke er „noen konsekvenser.“

Han anbefalte å „se på“ kryptovalutaer i lommebøker, presse land som nettkriminelle kaller hjem for å slå ned på ulovlige aktiviteter rettet mot USA, og hjelpe statlige og lokale myndigheter med å forbedre forsvaret.

Ransomware har vokst de siste årene , og sannsynligvis bidratt til et bildeproblem i kryptovalutaområdet. En nylig meningsmåling indikerer at bare 43% av respondentene mener at kryptovaluta er en gyldig betalingsmåte, og en annen fra 2020 viser at 90% av respondentene er “bekymret” for at kryptovalutaer brukes til å hvitvaskere penger.

Krebs, som ble kjent etter å ha blitt avskjediget av tidligere president Donald Trump på grunn av Krebs ‚høylydte avskjedigelse av konspirasjonsteorier for valgsvindel, kan tilpasse sine offentlig uttalte synspunkter med populær mening som forberedelse til et valgkamp. Den tidligere byråkrat har også flytte politiske forslag som å investere i statlige og lokale cyberforsvar og utdanningsprogrammer.